DATALINK

Ce este 1U?

Cand vine vorba de alegerea rack-urilor, dulapurilor potrivite pentru centrul dvs. de date, este important sa luati in considerare atat forma, cat si functia. De exemplu, va trebui sa decideti de cate unitati (U) de spatiu aveti nevoie, precum si caracteristicile si optiunile care va vor satisface cel mai bine nevoile.

O unitate de rack 1U are 1,75 inchi (44,45 milimetri). O unitate de rack este utilizata pentru a masura rafturile de echipamente si hardware-ul din interiorul acestora, cum ar fi servere, hard disk-uri si alte dispozitive. Dimensiunea standard a rack-ului este de 19 inchi.

Rack-urile cu montare pe perete au dimensiuni de 4U, 6U, 9U, 12U, 15U.

Ce este 1U (o unitate rack)?

1U este un termen utilizat pentru a descrie dimensiunea unei unitati de rack in domeniul tehnologiei informatiei. In general, 1U se refera la o unitate de rack de inaltime de 1 unitate, ceea ce inseamna ca are o inaltime de aproximativ 1,75 inci (aproximativ 4,45 cm). Aceste unitati de rack sunt utilizate pentru a stoca si organiza echipamentele de retea, precum serverele, switch-urile si routerele, intr-un mod compact si accesibil.

Unitatile de rack sunt utilizate in centrele de date, serverele de jocuri si alte medii care necesita organizarea si accesul rapid la echipamente de retea de dimensiuni standardizate. Unitatile de rack sunt disponibile intr-o varietate de dimensiuni, incepand de la 1U pana la 45U sau chiar mai mult, in functie de necesitati.

Cel mai scund sistem server are inaltimea de 1U

Nu neaparat. Exista servere care au o inaltime de 1U, dar exista si servere mai scurte decat aceasta. De exemplu, unele servere blade au o inaltime de doar 1/3U sau 1/2U, adica aproximativ 0,58 inci (aproximativ 1,47 cm) sau 0,88 inci (aproximativ 2,24 cm), respectiv.

Aceste servere sunt concepute pentru a ocupa cat mai putin spatiu in rack-urile de dimensiuni standard si sunt utilizate in medii care necesita o densitate mare de putere de procesare intr-un spatiu limitat. Serverele blade sunt de obicei utilizate in centrele de date sau in aplicatii care necesita putere de procesare distribuita.

Pe de alta parte, exista si servere care au o inaltime mai mare decat 1U, de exemplu 2U sau 3U. Aceste servere sunt de obicei mai puternice decat cele de 1U si pot avea mai multe componente, precum mai multe procesoare sau mai multa memorie. Ele sunt potrivite pentru aplicatii care necesita o putere de procesare mai mare sau care au nevoie de mai multe caracteristici si optiuni de conectivitate.