Back
Previous product
Cablu utp cat 6 Cablu UTP DataLink Cat. 6, 0.57mm, cupru 100%, rola 305m Prețul inițial a fost: 730.00 lei.Prețul curent este: 579.50 lei.
Next product
wire manager cu capac Wire manager cu capac, rack 19 inch, DataLink, 1U, negru Prețul inițial a fost: 29.75 lei.Prețul curent este: 24.99 lei.
Stoc epuizat

Cablu UTP DataLink Cat. 5e, 0.51mm, cupru 100%, rola 305m

550.00 lei

Stoc epuizat

Termen de expediere estimativ: 1-2 zile lucratoare

data-link-TRANSPORT
TRANSPORT GRATUIT
La comenzi > 500 lei
data-link-SUPORT
SUPORT TEHNIC
Gratuit
data-link-PLATA
PLATA CU CARDUL
Securizata 3D secure
data-link-LIVRARE
LIVRARE
24-48 ore

S-ar putea să te intereseze…

Descriere

Descriere

DATALINK

Cablu UTP DataLink Cat. 5e, 0.51mm, cupru 100%, rola 305m

Cablu UTP DataLink Cat. 5e, 0.51mm, cupru 100%, rola 305m este un tip de cablu UTP (Unshielded Twisted Pair) care are o capacitate de transmisie de date de pana la 1 Gbps. Acest cablu este fabricat din fire de cupru 100% si are o grosime de 0.51mm. Rola de 305m face posibila o instalare mai usoara si mai flexibila pentru lungimi mai mari.

Acest cablu se poate conecta la o mufa RJ45 pentru transmisia de date. Mufarea cablului se face prin conectarea firelor din interiorul cablului la mufa RJ45. Acest proces necesita cunostinte specifice despre codul culorilor UTP pentru a asigura o conexiune corecta. Codul culorilor UTP specifica culorile firelor din interiorul cablului UTP si este utilizat pentru mufarea cablului UTP. Culorile standard sunt alb, alb-gri, gri, maro, alb-maro, alb-verde, maro-verde.

Acest cablu UTP DataLink Cat. 5e este o evolutie a cablului UTP Cat 5 si este utilizat in retelele moderne, este o alegere buna pentru aplicatii de transmisie de date de mare viteza cum ar fi retelele de computere, transmisii video sau jocuri online. Pretul cablului variaza in functie de lungimea cablului, producator si locul de cumparare.

Despre cablu UTP cat 5 si cat 5e

Cablu UTP CAT.5 (Unshielded Twisted Pair – cablu cu perechi rasucite neecranate) este utilizat pentru transmisia de date in retelele de computere. Acest cablu este format din mai multe perechi de fire de cupru neizolate impletite impreuna si are o capacitate de transmisie de date de pana la 100 Mbps.

Acest cablu este utilizat pentru conectarea diferitelor dispozitive de retea, cum ar fi computerele, switch-urile, router-ele, imprimantele etc. prin intermediul unei mufe RJ45, permitand comunicarea dintre acestea.

De asemenea, cablul UTP CAT.5 poate fi utilizat pentru conectarea la internet prin intermediul unui modem sau al unui router, permitand accesul la internet pentru diferite dispozitive conectate la retea.

Este utilizat in majoritatea retelelor de calculatoare moderne pentru transmisiile de date, poate fi utilizat pentru transmisii video sau jocuri online dar cu performante mai slabe decat cablurile de ultima generatie (cat5e, cat6).

Cablul UTP CAT 5 si cablul UTP CAT 5e sunt ambele tipuri de cabluri UTP (Unshielded Twisted Pair) utilizate pentru transmisia de date in retelele de computere. Exista cateva diferente cheie intre aceste doua tipuri de cabluri:

Capacitatea de transmisie de date: Cablul UTP CAT 5 are o capacitate de transmisie de date de pana la 100 Mbps, in timp ce cablul UTP CAT 5e poate transmite date la viteze de pana la 1 Gbps.
Rezistenta la interferentele electromagnetice (EMI) si crosstalk-ul: Cablul UTP CAT 5e are o caracteristica de izolare crescuta fata de cablul UTP CAT 5, care reduce interferentele electromagnetice (EMI) si crosstalk-ul, acest lucru permite transmisia datelor la distante mai lungi decat cablul UTP CAT 5.
Utilizarea: Cablul UTP CAT 5e este o evolutie a cablului UTP CAT 5 si este utilizat in retelele moderne, este o alegere buna pentru aplicatii de transmisie de date de mare viteza cum ar fi retelele de computere, transmisii video sau jocuri online.

In concluzie, daca esti in cautarea unui cablu UTP pentru o retea de computere moderne si vrei o viteza mai mare si o performanta mai buna ar trebui sa alegi cablul UTP CAT 5e. Daca nu ai nevoie de performante de viteza atat de mari si esti in cautarea unui cablu mai ieftin, cablul UTP CAT 5 poate fi o alegere mai buna.

Cablul UTP CAT5e (Unshielded Twisted Pair – cablu cu perechi rasucite neecranate, categoria 5 imbunatatita) este un standard de cablu care ofera o capacitate de transmisie de date mai mare decat cablul CAT 5, de pana la 1 Gbps. Acest cablu se diferentiaza prin specificatiile mai stricte de diafonia la capatul indepartat, diafonia la capatul apropiat, atenuare si pierdere de retur decat cele pentru CAT5.

Acest cablu este proiectat pentru a accepta functionarea Fast Ethernet full-duplex si Gigabit Ethernet si este utilizat pentru retelele Ethernet care ruleaza la viteze de 100 Mbps sau 1 Gbps, cum ar fi retelele de computere, transmisiile video sau jocurile online.

Cablurile Cat5 si Cat5e sunt utilizate pentru transmisia de date in retelele de computere si sunt ambii clasificate ca cabluri UTP (Unshielded Twisted Pair – cablu cu perechi rasucite neecranate). Specificatia Cat5e a fost introdusa dupa 2001, ca o imbunatatire a standardului Cat5 anterior.

Specificatiile Cat5e ofera o performanta mai buna si viteze de transfer de date mai rapide decat Cat5. Cablul Cat5 este proiectat pentru a transporta date prin retele Ethernet la frecvente de pana la 100 MHz, in timp ce Cat5e poate gestiona frecvente de pana la 350 MHz. Acest lucru se datoreaza cerintelor de performanta mai stricte pentru lucruri precum diafonia, atenuarea si pierderea de retur.

In termeni practici, majoritatea utilizatorilor vor fi interesati in principal de vitezele de internet sau de transfer de date suportate de fiecare standard. Cablul Cat5 este proiectat pentru a transporta date la viteze de 10 Mbps sau 100 Mbps, in timp ce Cat5e poate gestiona viteze de 10 Mbps, 100 Mbps sau chiar 1000 Mbps (1 Gbps).

Cu toate acestea, trebuie sa tineti cont de faptul ca diferentele de performanta dintre Cat5 si Cat5e pot fi considerabil mai mici decat diferentele de pret, asa ca ar trebui sa evaluati nevoile specifice ale retelei dvs. si sa luati in considerare atat costul, cat si performanta inainte de a face o alegere.

Cablurile Cat5, Cat5e si Cat6 sunt utilizate pentru transmisia de date in retelele de computere. In ceea ce priveste performanta, cablul Cat6 este o alegere superioara fata de Cat5 si Cat5e. Este capabil sa suporte transferuri de date la frecvente mai mari, de pana la 550 MHz, si viteze de pana la 1000 Mbps (1 Gbps sau Gigabit Ethernet). De asemenea, exista optiuni mai avansate, cum ar fi Cat6A, Cat7 si Cat8, care ofera latimi de banda si viteze de transfer chiar mai mari.

Cu toate acestea, este important sa retineti ca, in ceea ce priveste compatibilitatea, cablul Cat6 ar trebui sa functioneze bine intr-un mediu Cat5 sau Cat5e si invers. Totusi, retineti ca orice retea va functiona la viteza celei mai lente componente, deci ar trebui sa luati in considerare acest lucru atunci cand decideti sa faceti un upgrade sau un downgrade al cablarii.

res_f1627278827662b88a4687ad474e8ccf[1]

Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, no array or string given in /home/r105565data/public_html/wp-content/themes/basel/woocommerce/single-product/tabs/tabs.php on line 47
Recenzii (0)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Cablu UTP DataLink Cat. 5e, 0.51mm, cupru 100%, rola 305m”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *